Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/frappech/public_html/choc-o-lait.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/frappech/public_html/choc-o-lait.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/frappech/public_html/choc-o-lait.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
За Горещия шоколад, любовта, романтиката и още нещо... | Choc-o-lait

Влизане

Регистриране

Вашите лични данни ще бъдат използвани за подпомагане на Вашето преживяване на този уебсайт, за управление на достъпа до Вашия акаунт и за други цели, описани в нашата Политика за поверителност.

За Горещия шоколад, любовта, романтиката и още нещо...

За Горещия шоколад, любовта, романтиката и още нещо…

Шоколадът е сложен материал, притежаващ многобройни съединения, които действат върху мозъка и произвеждат чувство на наслада, което никоя друга субстанция не може да възпроизведе.

Шоколадът: Любовният наркотик

Вниманието ни се насочва към влиянието на шоколада за засилване на ума и настроението и до преживяването на любовта. В тази връзка първите две съединения в шоколада, които трябва да се разгледат, са кофеинът и теоброминът. Кофеинът е най-широко използваният стимулант на земята. Приеман от възрастни при доза от 300 милиграма или по-малко на ден, кофеинът е безопасен и полезен. Шоколадът е скромен източник на кофеин, с 50 грама парче тъмен шоколад, което дава между 10 и 60 милиграма кофеин. В сравнение с пет чаши кафе, което може да доведе до 180 милиграма. Скромните количества кофеин в шоколада осигуряват здравословен стимулиращ ефект, подходящ за консумация от всички възрастни и деца, с изключение на необичайно чувствителните или хиперактивни.

Шоколадът спомага за сексуалното удоволствие, като увеличава нивото на серотонина в мозъка. Серотонинът играе важна роля в положителното настроение, емоционалното здраве, правилния сън и балансирания апетит, като допринася за многобройни поведенчески и физиологични функции. Намаленият серотонин е добре известен фактор в случаите на депресия. Увеличеният мозъчен серотонин, насърчаван от шоколада, увеличава сексуалната възбуда, желанието и отзивчивостта. Жените имат повече серотонин, отколкото мъжете и изглеждат по-чувствителни към шоколада. Шоколадът дава тласък на настроението на жените по време на ПМС и менструацията, когато нивата на серотонин често намаляват. Шоколадът поставя жените в настроение за любов. Много хора консумират шоколад като форма на самолечение, независимо дали са наясно с това или не. Серотониновата активност на шоколада спомага за промяна на настроението в позитивни начини и действа като сексуален подсладител. Тези серотонинови ефекти увеличава усещането за близост между половинките.

Защо любовта, романтиката и шоколадът вървят толкова добре заедно?

Вероятно най-влиятелното любовно съединение в шоколада е фенетиламин. Той се среща в шоколада в малки количества, стимулира нервната система и задейства освобождаването на приятни опиум-подобни съединения, известни като ендорфини. PEA също потенцира активността на допамин, пряко свързан със сексуалната възбуда и удоволствие. PEA действа като мощен антидепресант при двата пола и се увеличава по време на романтика. Лекомислените, неспокойни чувства, които се случват, когато сме влюбени, се дължат до голяма степен на PEA, което значително се увеличава в мозъка по това време и когато постигнем оргазъм. Някои учени отхвърлят тази идея, твърдейки, че PEA в шоколада се метаболизира прекалено бързо, за да произведе значителен ефект на промяна на настроението, но други не са съгласни. Защо иначе шоколадът ще бъде толкова неразривно свързан с любовта и романтиката? Макар да има много агенти в природата, които стимулират либидото и подобряват сексуалната функция, само шоколадът насърчава химията на мозъка да бъде влюбен.

Естествено не всеки ще се влюби до лудост, ще стане силно сексуално възбуден или ще се сблъска с уникално блаженство след хапка шоколад или глътка горещ шоколад. Индивидуалната химия играе важна роля в начина, по който хората реагират на шоколада, както и с почти всичко останало. Горещият шоколад може да доведе до скромно въздействие при някои хора, но да не опитате, това ще е само загуба на удоволствие!

Choc-o-lait Love Box: Любов в кутия

За всички любители на горещия шоколад, предлагаме премиум кутия Choc-o-lait Love Box с блокчета белгийски шоколад, обвита в любовна магия и специална опаковка с надпис: “You make me melt like chocolate on a stick“. Към кутията ще получите и подарък оригинална картичка с надпис „We go together like Hot chocolate and marshmallows„, на която можете да напишете лично пожелание!

 

Любовта е все едно преглъщаш чаша горещ шоколад, преди да е изстинал. Първоначално те изненадва, но ти държи топло за дълго време.

За да разгледате всички подаръчни пакети с белгийски шоколад Choc-o-lait, посетете нашия онлайн магазин!

Comments are closed.