All I want for Christmas is… hot chocolate!
Колкото и тривиално да звучи, няма как да не свържем Коледа с горещ шоколад.
Навсякъде по света горещият шоколад е чаша, даряваща ни с добро и весело настроение, особено когато времето започва да става наистина студено. Наслаждаваме се на празниците на топло вкъщи, сгушени под пухкави одеяла и отпиващи сгряващата напитка.
Кой ли не обича да си приготви горещ шоколад у дома по време на празниците? Това е истински ритуал за цялото семейство. Избираме красиви чашки, печем вкусни курабийки и Коледни сладки, които да комбинираме с топлата напитка.
Сигурни сме, че всеки един от вас пие горещ шоколад основно за удоволствие, но ето и 5-те причини, които да ви накарат да се насладите на тази напитка през Коледните празници:
- Помага в борбата с рака. Горещият шоколад, особено когато е наистина горещ, е пълен с антиоксиданти. Той има двойно повече антиоксиданти от чаша червено вино и три пъти повече от чаша зелен чай.
- Повдига настроението. Може би сте чували за това как шоколадът може да се бори със стреса, безпокойството и депресията. Горещият шоколад също прави това! Напитката предизвиква силно освобождаване на ендорфини или хормона на щастие, за да ви направи усмихнати и щастливи за нула време.
- Осигурява комфорт. Простият акт на приготвяне на горещ шоколад и обвиването на ръцете около топлата чаша са достатъчни, за да ви помогнат да се почувствате спокойни и сгрени.
- Изостря ума. Вярвайте или не, топлата чаша горещ шоколад помага за стимулирането на мозъчната сила и подобряването на цялостното здраве на мозъка. Флавоноидите, които се съдържат в горещия шоколад, помагат да се увеличи кислорода и притока на кръв към мозъка, което ви помага да мислите по-бързо и по-умно.
- Намалява апетита. Когато непреодолимото желание за шоколад ви завладее, няколко глътки от напитката ще задоволят апетита ви и ще се почувствате удовлетворени.
Именно затова сме избрали една страхотна стилна кутия с Коледно послание с 3 вкуса белгийски шоколад Choc-o-lait на клечка – млечен, тъмен и с вкус на лешник. Тя е идеална за подарък, който ще зарадва всеки един любител на горещия шоколад. След това можете да си използвате кутията. Тя би паснала на всяка една кухня, като в нея можете да съхранявате чай, кафе, захар или друга подправка.
А как да си направим идеалната чаша горещ шоколад Choc-o-lait?
Загрявате 160 мл. мляко, трябва да е наистина горещо. След което потапяте блокчето шоколад Choc-o-lait и бъркате, докато се разтвори. Няма как да не се изкушите и да не близнете от разтапящия се шоколад, който е наистина божествен. Като се разтвори напълно шоколадчето, напитката е готова за консумация. За по-интересен вкус, може да добавите лъжичка канела или капка ликьор.
За любителите на наистина сладкото удоволствие, може да се комбинира горещия шоколад с ръчно изработен маршмелоу. Най-изкусителните вкусове маршмелоу са ванилия с шоколадова заливка и солен карамел с шоколадова залива от белийски шоколад. Ммм!
Весели празници и сладки шоколадови изкушения!
Comments are closed.