Влизане

Регистриране

Вашите лични данни ще бъдат използвани за подпомагане на Вашето преживяване на този уебсайт, за управление на достъпа до Вашия акаунт и за други цели, описани в нашата Политика за поверителност.

5 причини да пиете горещ шоколад по време на Коледните празници

5 причини да пиете горещ шоколад по време на Коледните празници

All I want for Christmas is… hot chocolate!

Колкото и тривиално да звучи, няма как да не свържем Коледа с горещ шоколад.

Навсякъде по света горещият шоколад е чаша, даряваща ни с добро и весело настроение, особено когато времето започва да става наистина студено. Наслаждаваме се на празниците на топло вкъщи, сгушени под пухкави одеяла и отпиващи сгряващата напитка.

Кой ли не обича да си приготви горещ шоколад у дома по време на празниците? Това е истински ритуал за цялото семейство. Избираме красиви чашки, печем вкусни курабийки и Коледни сладки, които да комбинираме с топлата напитка.

Сигурни сме, че всеки един от вас пие горещ шоколад основно за удоволствие, но ето и 5-те причини, които да ви накарат да се насладите на тази напитка през Коледните празници:

  1. Помага в борбата с рака. Горещият шоколад, особено когато е наистина горещ, е пълен с антиоксиданти. Той има двойно повече антиоксиданти от чаша червено вино и три пъти повече от чаша зелен чай.
  2. Повдига настроението. Може би сте чували за това как шоколадът може да се бори със стреса, безпокойството и депресията. Горещият шоколад също прави това! Напитката предизвиква силно освобождаване на ендорфини или хормона на щастие, за да ви направи усмихнати и щастливи за нула време.
  3. Осигурява комфорт. Простият акт на приготвяне на горещ шоколад и обвиването на ръцете около топлата чаша са достатъчни, за да ви помогнат да се почувствате спокойни и сгрени.
  4. Изостря ума. Вярвайте или не, топлата чаша горещ шоколад помага за стимулирането на мозъчната сила и подобряването на цялостното здраве на мозъка. Флавоноидите, които се съдържат в горещия шоколад, помагат да се увеличи кислорода и притока на кръв към мозъка, което ви помага да мислите по-бързо и по-умно.
  5. Намалява апетита. Когато непреодолимото желание за шоколад ви завладее, няколко глътки от напитката ще задоволят апетита ви и ще се почувствате удовлетворени.

Именно затова сме избрали една страхотна стилна кутия с Коледно послание с 3 вкуса белгийски шоколад Choc-o-lait на клечка – млечен, тъмен и с вкус на лешник. Тя е идеална за подарък, който ще зарадва всеки един любител на горещия шоколад. След това можете да си използвате кутията. Тя би паснала на всяка една кухня, като в нея можете да съхранявате чай, кафе, захар или друга подправка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А как да си направим идеалната чаша горещ шоколад Choc-o-lait?

Загрявате 160 мл. мляко, трябва да е наистина горещо. След което потапяте блокчето шоколад Choc-o-lait и бъркате, докато се разтвори. Няма как да не се изкушите и да не близнете от разтапящия се шоколад, който е наистина божествен. Като се разтвори напълно шоколадчето, напитката е готова за консумация. За по-интересен вкус, може да добавите лъжичка канела или капка ликьор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За любителите на наистина сладкото удоволствие, може да се комбинира горещия шоколад с ръчно изработен маршмелоу. Най-изкусителните вкусове маршмелоу са ванилия с шоколадова заливка и солен карамел с шоколадова залива от белийски шоколад. Ммм!

Весели празници и сладки шоколадови изкушения!

Comments are closed.