Влизане

Регистриране

Вашите лични данни ще бъдат използвани за подпомагане на Вашето преживяване на този уебсайт, за управление на достъпа до Вашия акаунт и за други цели, описани в нашата Политика за поверителност.

Защо жените обичат шоколад толкова много?

Защо жените обичат шоколад толкова много?

Защо почти всички от нас обичат шоколада, особено жените? Знаете ли, че повечето жени обичат шоколад, защото ги кара да се чувстват обичани и специални. Вкусът е страхотен, тъй като шоколадът се топи в устата ви. Любителите на шоколада често описват това чувство на топене като момент на истински екстаз. Блокчетата Choc-o-lait имат ядро от фин ганаш, покрито с уникален белгийски шоколад. Това позволява на шоколада да се разтопи по-бързо в горещото мляко и да усетите възхитителния вкус.

Цели книги са изписани по темата за жените и техния апетит към шоколад. Проучвания показват, че шоколадът е най-жадуваната храна сред жените и изследователи са открили, че комфортните храни като шоколад могат да доставят хранителни вещества, които поддържат хормоналната система на жената правилно функционираща и химическите вещества в мозъка – в баланс.

Ако често се отдавате на удоволствието от консумацията на шоколад, в каквато и да е форма, но също така контролирате теглото и здравето си, това не е проблем.

Знаeм, че повечето хора, включително мъжете, обичат шоколада, но защо жените толкова много жадуват за шоколад? И защо някои жени казват дори, че шоколадът е по-добър от секса?!

Ключът към схващането на тази загадка е в това да разберем, че мъжете и жените са толкова различни, когато става въпрос за функционирането на техните умове и за хормоналните промени, които се протичат в тях.

Причини, поради които жените толкова много обичат шоколада

 „Жените изпадат в различни настроения. Шоколадът е подходящ за всяко едно от тях.“

Шоколадът помага на тялото да генерира серотонин. Това е хормонът на щастието, който регулира настроението, намалява промените в настроението и дори предотвратява депресията!

Шоколадът също помага на организма да генерира допамин – хормон, който помага на хората да се чувстват психически по-добре. Липсата на допамин може да причини липса на внимание, липса на концентрация и лошо настроение.

Така че въпросът е следният: ако шоколадът помага на хората да се чувстват по-добре, тогава защо само жените го обичат толкова много?

Хормоналните нива на жените постоянно се променят в резултат на менструалния цикъл и това ги прави по-уязвими към промени в настроението. Колкото повече се променя настроението на даден човек, толкова повече той се нуждае от нещо, което да регулира настроението му и това е мястото, където шоколадът влиза в играта. 🙂

Жените обичат шоколада толкова много, защото им помага да регулират настроението си в резултат на хормоналните промени, които изпитват.

Международният Ден на Жената и шоколада

Денят на Жената се чества в световен мащаб, за да се отбележи силата и духа на женствеността. Като въплъщение на любов, грижа и жертва, жените са силният стълб на живота, който ни предлага постоянна подкрепа. Можете да изразите обичта и благодарността си към специалните жени в живота си с прекрасна подаръчна кутия от Choc-o-lait.

„След 20 години брак постепенно започвам да добивам представа какво наистина обичат жените… Разговор и шоколад!“ – Мел Гибсън

Chocolait Love Box с подарък чаша и 2 близалки с белгийски шоколадСпециално обръщение към мъжете:

„Защо трябва да празнуваме Международния ден на жената?” Чуваме, че се питат мъжете. Е, това е ден, в който да признаете всички тези прекрасни жени в живота си, какво постигат и какво правят за Вас. Вашата приятелка или жена разбира се, но и майка Ви, баба Ви и всяка друга дама, която Ви кара да се усмихвате. Те са тези, на които можете да разчитате, когато всичко останало около Вас се разпада. Те също трябва да се примирят с Вас и за това, те заслужават медал (или може би една кутия с белгийски шоколад)! 🙂

Comments are closed.