Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/frappech/public_html/choc-o-lait.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/frappech/public_html/choc-o-lait.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/frappech/public_html/choc-o-lait.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
Твърде горещо ли е за горещ шоколад през лятото? Не! | Choc-o-lait

Влизане

Регистриране

Вашите лични данни ще бъдат използвани за подпомагане на Вашето преживяване на този уебсайт, за управление на достъпа до Вашия акаунт и за други цели, описани в нашата Политика за поверителност.

Твърде горещо ли е за горещ шоколад през лятото? Не!

Твърде горещо ли е за горещ шоколад през лятото? Не!

Вярно е: една гореща напитка може да ви разхлади по време на горещ, летен ден!

В летните горещи дни е по-вероятно разбира се да отпивате от чаша ледено фрапе, отколкото от чаша горещ шоколад. Но проучване показва, че пиенето на гореща напитка в горещ ден може да ви охлади. Как?
Както можете да си представите, консумацията на гореща напитка добавя топлина към тялото ви, но тази топлина всъщност увеличава скоростта, с която се потите, което може да ви помогне да се охладите по-бързо. Учени, които са провели това проучване, смятат, че термосензорите, които покриват гърлото и устата, могат да предизвикат реакция на изпотяване.
Разбира се, потта трябва да се изпари, за да се чувствате по-хладно, така че ако носите повече дрехи по себе си или живеете в много влажен климат, пиенето на гореща напитка няма да помогне много. Но в горещ и сух ден, когато носите къси панталони и тениска, горещия шоколад може да ви охлади повече от чаша ледено студена напитка.

Идея как да адаптирате горещата шоколадова напитка през лятото:

Горещият шоколад е невероятна напитка – тя успокоява; кара те да се чувстваш облекчен и обичан; тя е като да бъдеш прегърнат, което я прави идеална напитка след дълъг ден. Но тъй като дните стават все по-горещи, ние вече не се обръщаме към горещия шоколад. Искаме да ви напомним, че абсолютно няма никаква причина, поради която да не се наслаждаваме на любимата ни шоколадова напитка и по време на топлите летни дни.

Ето една страхотна идея как да си направите леден горещ шоколад през лятото:
Най-лесното решение е да направите горещия си шоколад по обичайния начин (разтопявайки любимото си блокче белгийски шоколад Choc-o-lait в чаша топло мляко), след което го оставите да се охлади и добавите няколко бучки лед. А за още по-неустоим вкус, можете да сложите и топка от любимия ви сладолед, замразена малина, къпина или боровинка или начупена бисквитка, ммм…

Само до края на месец юни може да се възползвате от нашата ТОТАЛНА разпродажба на всички продукти от онлайн магазина ни с до 40% отстъпка.

Comments are closed.